TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

perjantai 17. helmikuuta 2012

Hervannassa treeniä


Torstaina illalla lähdin Hervantaan pitämään treenejä alkeis- ja jatkoryhmille. Nappasin koirat mukaan, kun pakkastakaan ei ollut liikaa autossa odotteluun. Jatkoryhmässä oli käynyt osallistujakato, joten pidin yhdelle koirakolle tehotreenit ja pääsihän omatkin luppaset vähän treenaamaan. Tehtiin paikallamakuu, niin että Penni oli keskellä ja Desi toisessa reunassa ja lapinkoira-Sara toisessa. Desi paikkamakaa hyvin, kunhan sen saa jäämään maahan. Ei selvästi ihan ymmärrä jutun ideaa vielä. Pieni huomautus ympärilleen vilkuilusta ja kontakti pysyi. Seisoin parin metrin päässä ja kävin välillä palkkaamassa. Aikaa taisi olla pari minuuttia.

Sitten aloitettiin autossa odottelun jälkeen kunnolla treenit. Oli tietenkin onnistunut kerään kivat kierrokset odotellessa ja katsellessa muiden treeniä, joten sai hetken tehdä töitä, että yhteistyö alkoi taas sujua. Leikitin alkuun, karkasi lelu suussaan toiselle puolelle tupakkakoppia, aitaukseen missä on välillä päässyt leikkimään kavereiden kanssa. Nyt oli suuri pettymys, kun aitauksessa ei ollutkaan kaveria. Ja tuli ekasta käskystä lujaa luokse takaisin :) Mentiin sitten aitaukseen tekemään vähän hyppyä, kun oli sopivasti siellä. Vähän oli unohduksissa ja meinasi kiertää takaisin, kun palkkasin liian hitaasti. Parin toiston jälkeen toimi oikein hienosti. Hyppää käskystä, ilman apuja ja jää seisomaan esteen taakse. Vielä tarvii rutiinia, että ymmärtää hyppykäskyn.

Tässä välissä jostain ilmestyi vanha kultsunarttu aitaukseen, hetken päästä perästä tuli tyttö ottamaan koiran kiinni. Desi oli kuitenkin taas villiintynyt ja sai hetken tapella, että sen sai kuuntelemaan. Jatkeetiin liikkeestä seisomisella, vaikka hieman upottavassa lumessa oli vähän haastavaa kävellä. Vähän arpoo, että tarviiko oikeasti pysähtyä käskystä, naksuttimella olisi ollut hyvä merkata pysähdyksiä, mutta se oli unohtunut kotiin. Hajuja oli kovasti ja nenän ylössaaminen aloittaessa vähän haastavaa, lihapullat kuitenkin voitti. Viitisen toistoa, tasaisen ok, mutta ei mitään ihmeellistä.

Siirryttiin aitauksesta takaisin pihaan. Tehtiin pitempää pätkää seuraamista suoralla, välillä jotain ylimäärästä, mutta malttoi kuitenkin pääasiassa hyvin. Seuraaminen on suurimmaksiosaksi jo oikein kaunista, välillä vähän aukeaa. Tarvitsee alkaa nyt niitä käännösiä vahvistamaan, kun takaosa ei aina tule ihan kunnolla mukana.

Leikittiin hetki ja yritettiin tolpankiertoja, mutta meni vaan sähläämiseksi. Taisi kertaalleen karata taas aitaukselle, mutta tuli nätisti takaisin.

Pieni muistutus noudon palautuksista loppuun. Tein ihan perusnoutoa damilla. Ei malttanut pysyä sivulla vapaana, mutta en sitä vaatinutkaan, vaan pidin pannasta kiinni. Ekalla heitolla paino dami suussaan taas aitaukselle, mutta tuli damin kanssa takasin ja meni makaamaan lumihankeen. Palautin koiran takaisin sivulle ja uusi heitto. Nyt nappasin koiran vauhdista syliini, kun pihan läpi meni muutama auto. Kolmannella kerralla itse tuli eteenistumaan, mutta tiputti damin istuessaan. Viimeisellä kerralla hieno palautus eteenistuen. Yritettiin vielä loppun tehdä pieni haku, mutta koira lähinnä juoksi lumihangessa puuta ympäri, eikä käyttänyt nenäänsä. Sinne jäi dami hankeen odottamaan kevättä. ;)

Loppuun vielä vähän leikkiä vinkusiilillä. Sitten kauniisti vapaana sivulla kävellen siirryttiin autoon, jossa pieni noutaja nukkuikin koko kotimatkan ja kaupassakäynnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti