TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

maanantai 20. helmikuuta 2012

Siilillä hypotermia ja ruutumerkit saunassa?

Viikonloppuna tehtiin vähän kaikennäköstä pientä sisällä. Ei mitään mainitsemisenarvoista. Lauantaina käytiin tekemässä kunnon lenkki Sailan ja Romyn kanssa Siivikkalan  metsissä ja Näsijärven jäällä. Oli aika väsynyt noutaja kotona loppuillan. :)

Desikin on alkanut käydä saunassa, aina kun muut tulee pois, niin yks kappaletta noutajia kiipee lauteille makamaan..

Tänään käytiin viereisen koulun pihassa, joka oli kivasti aurattu ja aidat ympärillä ;) Otin varotoimena liinan mukaan, että voidaan vähän vapaammin treenata. Mukaan lähti myös siililelu ja ruutumerkit.

Otin koiralta kokeiluksi hihnan pois kaulasta. Koira jäi istumaan mun eteen ja odottamaan käskyä. Mun ilme oli varmaan näkemisen arvoinen, kun noutajalaps ei ollu toisessa nurkassa koulun pihaa sekunnissa. Pyysin sitten sivulle ja tehtiin muutama kontaktiharjoitus. Olen palkannu perusasentoja väärästä kohtaa ja pyrkii muutaman sentin liian eteen istumaan, pitäisi itse olla tarkempi. Pieniä pätkiä seuraamista, pientä yritystä häivyttää palkkaa, mm. kättä siirtämällä ja palkkaa toiseen käteen vaihtamalla. Siitä samalla pari toistoa seisomista. Vähän lintsasi, itsekin annoin epäselvät käskyt. Korjasin itse antamalla paremmat käskyt ja auttamalla selvemmin, onnistuivat kivasti. Nyt tarvitsee vaan saada tähän rutiinia.

Seuraamistreenin aikana joku käveli meidän takaa, eikä Desi edes häiriintynyt, jee ! Sitten vapautuksesta lähti riehumaan kävelijän perään, mutta tuli käskystä takaisin, josta palkka. Leikittiin hetki siilillä ja nostettiin vähän kierroksia. Vaikka koira kuumuu ja kierrokset nousee, niin hillitsee itsensä ja kykenee työskentelemään, edistystä siis havaittavissa !

Siirryttiin leikin kautta tolpan kiertoihin. Nyt lähetin kiertämään, kun koira tuli takaisin päin näytin lelun ja heitin taakseni. Juoksi täysillä leluun ja juoksi hetken lelun kanssa ympäriinsä, kun rauhottui pyysin luokse ja palkkasin metwurstilla. Seuraavilla kerroilla riehumisen jälkeen tuli eteen istumaan odottamaan palkkaa. Fiksu <3 Kiertäminen onnistui tänään jo todella hienosti ja oli Desin mielestä huippuhauskaa.

Sillä aikaa, kun neitikoira riehui lelunsa kanssa ympäriinsä rakensin ruudun. Koiran rauhotuttua otin sen sivulle ja vietiin yhdessä lelu ruutuun. Hieman laiskasti meni hakemaan, mutta lähti sitten juoksemaan taas lelun kanssa omia lenkkejään, toistettiin tämä pari kertaa. Otettiin vaihtoehtoinen keino, eli jätin koiran istumaan ja näytin sille lelua, jonka vein ruutuun. Menin odottavan koiran luokse ja lähetin ruutuun. Näin oli todella hyvä ! Juoksi täysiä suoraan lelulle ja lähti menemään :D Pari kertaa juoksutin lelulle, jonka jälkeen annoin riehua taas vapaana.

Tehtiin pari toistoa nopeita maahanmenoja ja siitä jatkettiin liikkeestä maahanmenoilla. Tekee kivasti, mutta hieman hitaasti, mutta eiköhän niihin tule vauhtia, kunhan tulee varmuutta.

Loppuun pieni paikkamakuu. Palkkasin heti alkuun, kun jäi kauniisti maahan. Yleensä vasta huomautuksella jää paikalleen. Palkkasin epäsäännöllisesti. Ensin vähän pitempää aikaa läheltä ja sitten kävin kauempana kääntymässä ja keräämässä ruutumerkit. Keksin myös kivan piilon jatkoa ajatellen, eiköhän sitäkin päästä kohta kokeilemaan.. 

Kokonaisuudessa taas todella kivat treenit, varsinkin kun sitä liinaakaan ei tarvittu ollenkaan ! Ongelmanahan meillä on ollut koiran sekunnissa katoaminen, kun pääsee irti. Nyt jatketaan näitä kontaktitreenejä vapaana ja siirrytään pikkuhiljaa hankalampiin paikkoihin :) Kotona ruutumerkit pääsivät sulamaan saunaan ja siili Desin rakastettavaksi. Penni oli koko treenien ajan ollut sisällä kovin rasittava, eikä ollut jaksanu muutamaa minuuttia kauempaa keskittyä täytettyyn kongiinsa.

Desin rakas siili, jolla taitaa olla vähän kylmä. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti