TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Viikon tokotreenit

Tiistai:
HerHau:n treenit oli poikkeuksellisesti tiistaina. Desi treenas ensin: Aloitettiin seuraamisella, en oikein ollut vielä päättänyt, että mitä teen sen kanssa. Oli sellaista yleistä sähläämistä.

Noutoa. Meillä oli isompi lainakapula. Otti ihan kivasti suuhun ja kanniskeli, ei olis vaan palauttanut..

Ja hyppyä. Ollaan muistaakseni kerran aikasemmin tätä tehty. No mentiin aika lähelle estettä, koira perusasennossa ja siitä vaan suullinen käsky. No mitä tekee noutaja? Hyppää hienosti ylitte ja kääntyy ottamaan nameja. Mun ilme tais olla aika näkemisen arvonen, edellisestä kerrasta oli kuitenkin aikaa ja sillonkin tehtiin niin, että avustaja houkutteli nameilla esteen toisella puolella.

(tässä välissä damitreeniä, siitä myöhemmin lisää..)

Lopuksi vielä paikkamakuu, tässä vaiheessa Desillä oli jo vähän vilu, eikä se olis jaksanu kauheesti enää. No saatiin lähes onnistunu paikkamakuu kuitenkin.

No sitten Penni. Aloitettiin ruudulla. Ei hakenut ollenkaan ruutua itse, eikä oikein muutenkaan toiminut. Yyh. Päätin lopettaa, vaikka ei oikein onnistunutta suoritusta saatukaan. Oli aika pimeä, että en ollut varma näkikö koira ees merkkejä.

Luoksetuloa nyt vaan läpijuoksuna, tuli kivasti, en muista lähtikö joka kerta ekalla käskyllä.

Puunkiertoja, tää oli taas tosi kiva juttu. Pysähdykset oli huonoja.

Vähän kaukoja takapalkalla. Ihan jees, teki hyvin kaikkia vaihtoja.

Torstai
Olin kouluttamassa penturyhmää Hervannassa ja koirat oli mukana.

Desi teki daminoutoja, niistä lisää myöhemmin.

Pennin kanssa otettiin hyppynoutoa. Nyt oli oikein kiva muuten, mutta se jää edelleen kapula suussaan esteen toiselle puolelle odottamaan lisäkäskyjä. En tiiä yrittääkö se huijata multa helpotusta treeniin, vai mikä tää ongelma on.

Luoksetuloja parit, edelleen suoraan.

Perjantai, Penni
Päätin käydä tekemässä ruudun korjaussarjaa ja sillä alotettiinkin. Nyt ongelmana oli ensin, kun namikuppi oli maassa. Sinne olis pitäny joka kerta ruudun lähetyksellä mennä. Napikupin siirryttyä oli edelleen ongelma, kun hihna oli maassa samassa kohtaa. Lopulta saatiin pari onnistunutta lähetystä. Yritti myös pyytää multa lisäkäskyjä jäämällä odottaan ruudun etukulmaan. No näitä ei hyväksytty, vaan siirryttiin lähemmäs ruutua. Lopulta päästiin lähettämään noin 15 metrin matkalta. En muistaakseni ottanu kosketusalustaa ollenkaan pois.

Seuraavaksi harjoiteltiin takapalkkaan ehdoillistumista kaukoissa. Ei ollut erityisen ihmeellistä vaikutusta, voi olla, että vaatii parikin kertaa. Pääasiassa hyviä kaukoja, kaikilla vaihdoilla.

Lopuksi luoksetuloa. Tähänkin kokeiltiin takapalkkaa. Se tuntui kovasti häiritsevän ja pysähdykset oli huonoja. Voimakkailla vartaloavuilla onnistui yksi pysähdys, johon lopetettiin. Otin kuitenkin kentältä pois kävellessä vielä koiran irrotessa luoksetuloja ja pysähdyksiä. Nää oli hyviä :)

Sunnuntai
Molemmat koirat mukana, mentiin Annan ja Auroran kanssa Teivoon. Penni alotti. Tehtiin tolpankiertoja, välillä pysäytyksiä. Yritin heitellä lihapullia, mutta ei meinannut tajuta. Lopulta saatiin tosi hyviä pysähdyksiä ja koirakin tajus, että lihapullat lentää selän taakse. Tässä tuli monta toistoa pitkältä matkalta, niin koira selvästi väsy. Ei jaksanut ruudussa enää keskittyä, vinku vaan, eikä hakenut ruutua. No vein koiran autoon miettimään ja otin Desin tilalle.

Desi aloitti ihan kuunteluharjoituksilla ;) Koska Aurora oli sen mielestä ihana ja sitä piti käydä moikkaamassa. Tehtiin taas sähläysseuraamista. Ajomatkalla treenipaikalle kuitenkin tajusin, että mitä oon tehny väärin tän opettamisessa. Vaikka kuinka jaksan hokea palkkaamispaikasta mun treeniryhmäläisille, niin ite en kuitenkaan oo tajunnu. Palkkaan liian edestä ja alhaalta. Nyt nostin käden ylemmäs ja vein ihan sinne housun sivusauman linjalle. Piti oikein Annaltakin kysyä, että seuraako se hyvässä kohtaa. Seuraa hyvin kuulemma. Anna käski kokeilla, että mitä tapahtuu, jos siirrän käden alas. No oikein kaunis kontaktihan siitä syntyi ja koira seuraa nätisti.

Harjoiteltiin ihan perus luoksetuloa, lähinnä nomejuttuja varten. Tähän asti se tulee luokse ja jää johonkin sinnepäin. No nyt kerroin sille, että tullaan eteenistumaan. Jos saisi tän vielä damin luovutukseen liitettyä. Tajus heti idean, ja tuli luokse, aina kun malttoi...

Penni oli Auroran häiriökoirana paikkamakuussa. Kutsuin luokse ekalla kerralla, toisella kerralla tehtiin vähän kaukoja, jotka oli taas hankalia :( Taisin ottaa liian monta toistoo palkkaamatta välissä, joten meni tosi epävarmaksi taas. No jos saisi joku päivä hyvät sarjat tehtyä ja sitten jättäis miettimään.

Päästin Desin autosta, ja siinä tajusin, kun yritin sitä huudella pois, että sille toi sen oma nimi on sellanen juttu, että se vaan lähtee toiseen suuntaan. Tälle tarvii tehdä jotain ! Yleensä kuitenkin luoksetulokäskyyn liitän sen nimen eteen.

Käytiin lopuksi vielä kävelemässä tunnin lenkki harjulla. Oli aika väsyneitä koiria, kun päästiin kotiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti