TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

lauantai 1. lokakuuta 2011

Desin nomealkeita

Nyt lähinnä oman muistin tueksi kirjotan tämmösen pienen pätkän. Aloin uudemman kerran lukea ajatuksella Gunilla Wedeenin Arjelle kultareunus -kirjaa, ja sieltä löytyi pennun noutotreeneihin yksinkertaiset ja yksityiskohtaiset ohjeet. Nauroinkin koirille, että äiskä luki taas kirjaa ja nyt sitten joudutte koekaniineiksi :D

Aloitettiin eilen ihan vaan damin pitämisharjoituksella. Eli annan koiralle damin (tai laitan suuhun, jos ei ite ota) ja pidän kuonon alta kiinni ja silittelen toisella kädellä ja kehun suullisesti. Luovutus käskystä. Pitäisi muistaa, että kehut tulee, eikä damista luopumisesta tehdä sen kummempaa numeroa (Vaikeaa!) Toistoja max. 3!

Tänään jatkettiin. Annoin taas koiralle damin, ekalla toistolla pidin taas leuan alta. Koira otti damin huonosti suuhun ja se tippui, aloitettiin uudestaan. Nyt meni hyvin. Seuraavaksi annoin koiralle damin, enkä pitänyt leuan alta kiinni, kehuin ja silittelin koiraa, pidin hetken damista kiinni, ennen irroituskäskyä. Ekalla kerralla meinasi irroittaa samaan aikaan, kun damista kiinni. Korjattiin ja otettiin uudestaan, nyt taas onnistui. Toinen kerta jo hyvin.

Kokeiltiin kertaalleen myös tunnarikapulalla myöhemmin, ei olisi millään malttanut irroittaa ;) Muuten hyvin.

Wedeenin mukaan noutoharjoituksia kannattaa tehdä korkeintaan kolme kertaa viikossa. Eli Desi saa nyt pari päivää miettiä tätä ja ensi viikolla jatketaan.

Seuraavan kerran suunnitelma on, että yksi pitoharjoitus, sen jälkeen kokeillaan vähän vierittää damia maata pitkin kauemmas, mieluiten nurkkaa kohden, että koira on helppo ottaa vastaan, kun se palauttaa damin, eikä se pääse karkuun damin kanssa. Muistamisen arvoista on ottaa vastaan koira, eikä damia. Eli kun koira tulee, niin se otetaan kehujen ja silittelyiden kanssa vastaan ja odotetaan jopa 30s, ennenkuin dami otetaan vähäeleisesti pennulta pois !

Eli ensi viikolla sitten tämmöistä. Huomenna olisi luvassa Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen match show jäähallilla, menemme sinne Desin kanssa tukemaan Pesua ja harjoittelemaan kehäkäytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti