TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

lauantai 1. lokakuuta 2011

Päivin treeneissä HerHaulla

Eilen sitten käytiin kilpailevien erikoistreeneissä. Päivi Nummi siis kouluttamassa.
Saatiin valita kaksi vapaavalintaista liikettä. Mä olin unohtanut ottaa treenirepun mukaan, mutta onneksi treenikaverilla oli lainata ruutumerkkejä ja kosketusalustaa. Meidän valinnat olivat siis luoksetulo ja ruutu.

Aloitettiin luoksetulolla. Pysähtyi ihan ok, vähän meinas valua. Kun korjasin siitä, niin sittenhän se ei lähtenyt tulemaan luokse ollenkaan. Penni varmaan ajatteli, että kun kohta kuitenkin käsket pysähtyä, niin miks ollenkaan tarvii lähtee.. Korjasin tätä astumalla askeleen taaksepäin, samalla, kun kutsuin. Kyllä se sieltä taas lähti. Palkkaamisesta sain kritiikkiä, että kannattaa heittää palkka koiralle tai mieluummin koiran yli, eikä palkata, kun koira on jo lähteny liikkelle, kun se aiheuttaa valumista. Neuvoksi saatiin lyhyiltä matkoilta pysähdyksen ja maahanmenon vahvistamista. Ja sitten ruututreenissä keksittiin ihan uus juttu.

Välissä vähän kaukoja. Oho, on taas pienen spanielin päässä tapahtunu jotain ajattelutoimintaa, kun oli taas paljon parempi. Edelleen välilä liikkuu eestaas, mutta keskiarvosesti pysyy samassa kohtaa. Välillä jo kuitenkin tekee hissinä teknisesti hyvin ja näistä superpalkka. Musta tuntuu, ettei se tajua, mitä siltä vaaditaan, eli taas alkeisiin paluu..

Liikeestä istumista taas vaihteen vuoksi. Ei ongelmaa, enemmän mä taisin sotkea kädellä avustamisella, kun jätin sen pois, niin taas oikein hyvä.

Sitten sitä ruutua. Näytettiin 2+1 tekniikka, eli kosketusalustalliseen ruutuun kaks kertaa, alusta pois ja kerran tyhjään ruutuun. Oikein hyvä kuulemma, menee kovaa ruutuun (myös tyhjään) ja pysähtyy kivasti. Ainoastaan ruutumerkit lenteli tuulessa ja jäi niitä vahtimaan muutaman kerran ruudun eteen, josta uudella käskyllä ruutuun. Kuulemma kannattaa treenatessa tollasessa tilanteessa pyytää koira takas ja alottaa liike alusta.
Lisää matkaa vaan, nyt matkaa oli noin 10m ruudun keskiosaan.

Ruututreenin jälkeen Päivi kysy, että mitä käskyä käytinkään ruutuun pysähtymisessä? Kun se niin terävästi pysähtyy. Että miksen kokeile sitä samaa luoksetulossa? Käski vaan kokeilla joskus yön pimeinä tunteita, että mitä siitä tapahtuu. ;)

Käytiin sitten nurkan takana kokeilemassa. Ei millään olis taas lähteny liikkeelle, mutta kun vihdoinkin sai ittensä liikkeelle, niin pysähdys suullisella käskyllä oli ihan super :o En uskaltanu tehä, kun kerran, jos se olikin vahinko :D

Paikkamakuu hyvin, vaikka Penniä alkokin paleltaa ootellessa.

Kokonaisuudessaan hyvät ja hyödylliset treenit. Jos sitä vaikka miettis jotain kisailmoja..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti