TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Desin nomeilut viikon ajalta

Viime viikon sunnuntaina kävin sitten kokeilemassa ekaa kertaa ulkona sitä damin noutoa. No sepäs meni silleen, että lupasin lopettaa koko nometreenin tän koiran kanssa ja ottaa pennun tilalle :D

Ystävällisesti Järvisen Teemu sitten antoi vinkkejä miten saan noudon kuntoon. Niitä sitten käytiin tiistaina kokeilemassa suljetussa tilassa ;) Hervannassa tokotreenien yhteydessä.

Koira alotti saman riehumisen, kun sunnuntainakin. Oikeestaan samantien, kun päästin sen aitaukseen irti. Pahimman riehumisen jälkeen sain sen kiinni ja heitin damin. No täähän lähti täysillä ja nappas damin mukaansa. Hyvin arvattavissa. Mä lähdin siinä vaiheessa ihan päinvastaiseen suuntaan kävelemään. Aina, kun koira lähti samaan suuntaan niin käännyin ihan muualle. Tätä jatkettiin noin puoli tuntia. Loppujenlopuksi tais olla aika kyllästynyt koira, joka viskas damin mun jalkoihin sen näkösenä, että pidä damis. Otin damin ja koiran ja vein autoon. Otin toisen koiran ja lähdin treenaamaan sitä.

Edellistä harjoitusta pieni noutaja sai pienessä päässään miettiä pari päivää, kunnes olimme jälleen torstaina Herwoodissa samassa aitauksessa. Nyt päästin koiran irti, se lähti täysillä juoksemaan, huusin ja takaisin ja sehän tuli :O No otettiin eka heitto. Vähän se mietti damin suuhun otettuaan, että mitäs nyt. Kuitenkin päätti tuoda ihan mulle asti. Heittäyty selälleen mun eteen dami suussaan, kun kehuin. Annoin koiran pitää damia ja kehuin kovasti sitä. Jossain vaiheessa pyysin irroittamaan ja heitin uudestaan. Nyt ei ees miettinyt, vaan tuli takaisin kivasti :) Kolmannella kerralla vielä parempi. Taas koira autoon miettimään.

Lauantaina jätettiin sitten aitaus ja mentiin isolle hiekkakentälle. Pelotti jo valmiiksi, että mitä tapahtuu. Päästiin jo aluksi riehumaan, ja tuli takaisin käskystä, kun päätin aloittaa treenin. Heitin ekalla kerralla vähän lähemmäksi, ajatuksella, että hyökkään ottaan koiran kiinni, jos se taas lähtee. Ei mitään. Palautus täyttä laukkaa ja koira varmaan hymyili onnellisena. Seuraavilla kahella toistolla sama juttu, yritin heittää vähän kauemmaksi. Kotimatkan kehuin onnellisena koiraa. Vaikka lähinnä taisin olla helpottunut siitä, että se toimi sittenkin.

Sunnuntaina sama näytös, liikaa häiriöö ja väsynyt koira, ei tullut damit mulle asti. No se oli omaa tyhmyyttä ottaa yliväsyneen koiran kanssa noutoa. Eiköhän taas seuraavalla kerralla tuo damit mulle.

Jatketaan varmaan nyt kertaalleen samanlailla, kun aikasemminkin. Jos toimii, niin jätetään tasamaa ja aletaan kokeileen hakua. Pieniä toiveita olis ens kevään taippareista, mutta ei puhuta vielä ääneen sellaisista ;) Varikset oottais pakkasessa, että uskallan kokeilla, ja kanidamitkin odottaa tilausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti