TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

lauantai 1. lokakuuta 2011

Tokoatokoa, mitäs muuta?

Maanantaina oltiin ohjatuissa treeneissä. Treenasin Desin vuorolla molemmat koirat, kun oli vähän kiireinen aikataulu.

Desi alotti:
Aiheena taisi olla seuraaminen, liikkeestä maahanmeno nouto.

Seuraaminen on aika alkuvaiheessa. On treenattu oikeastaan perusasentoa ja siinä perusasennon kautta parin askeleen siirtymiä. Nyt kuitenkin otettiin namin häivytystä perusasentoon tullessa ja liikkeelle lähtöä. Palkkasin liikkeelle lähtiessä, mutta toisen askeleen eteenpäin pyrin ottamaan ilman namia ja sitten taas palkka. En oikein osaa edetä tässä, tarvis jotenkin häivyttää nami tässä, että vois alkaa treenaan pitempiä  

Noutoa. Nojoo, oli aika innokas. Ottaa kapulan ite mun kädestä ja pitää ihan nätisti. Välillä yrittää lähteä leikkimään sillä. Samoin jos ottaa kapulan maasta, niin alkaa leikkiä. Palautukset vaihtelee.. Ollaan nyt otettu damilla noutotreeniä, mutta siitä myöhemmin lisää.. Tämä saa siis hetkeksi jäädä miettiväksi pienen noutajan päähän.

Liikkeestä maahanmeno. Mietin, että on hidas, vaikka autan maahan. No parin toiston jälkeen tajusin, että sanon käskyn liian myöhään. Heti, kun sanoin jo koiran sivulta eteenkääntyessä käskyn, niin alkoi mennä maahan hyvin. Tähän vielä lisää treeniä ja maahanmenoa erikseen, ennenkun aletaan apua häivyttämään.

Lopuksi näytettiin vielä sivuaskeleita, mutta pientä noutajaa väsytti jo kovin. Hyvin nämä kuitenkin avustaessa.

No sitten Penni.
Tarkoituksena ottaa metallinoutoa, hyppynoutoa ja kaukoja.

Aloitettiin metallinoudolla. Jotain ihme säheltämistä tämä taas. Nyt tarvii vaan ottaa pienempinä osioina tätä. Muistaakseni odotti tällä kertaa ja lähti hakemaan käskystä, eikä kauheesti ees vinkunu. Mutta taisi olla tekemässä omasta mielestään tunnaria, kun kovasti kapulaa jäljesti ruohikolta. Toisella käskyllä haki kapulan kuitenkin, mutta palautus oli taas normaalia Penniä. Eli väisteli kapulan kanssa mun jalkaa ja jäi kauaks istumaan. Tiputti kapulan maahan ja hyppäs pois perusasennosta.. Saatiin me ehkä joku sinnepäin nouto onnistumaan.

Jos olis taas ajatellu, että tänään ei kiinnosta pientä spanielia noutaa, niin olis voinu sen hyppynoudon ottaa välistä tai ees jakaa heti alkuun pienmpiin osiin. Otettiin kuitenkin kokonaisena liikkeenä.
Noniin. Aluksi lähti hakemaan hyvin, hyppäsi ja alkoi taas jäljestää kapulaa. Toisella käskyllä haki hyvin, mutta sitten saatto tiputtaa kapulan esteen taakse ja unohtaa mitä oli tekemässä. Uudella käskyllä hakemaan ja nyt jäi seisomaan kapula suussaan esteen taakse. Ja taas uus käsky ja koira hyppäs ja luovutti kapulan vaihtelevalla menestyksellä. Tämä kertaa kolme. Enkä tyhmänä tajunnu helpottaa. Täytyy joku ilta käydä treenaamassa kentällä vielä tota hyppyä, jää muuten häiritteen, kun ei onnistunu.

Kaukot oli kauheeta säheltämistä ja riehumista. Niistä ei kauheesti jääny mitään kerrottavaa :D

Huomas, että oma keskittyminen alko jo kärsiä Pennin kohalla, kun oli jo yhden koiran kanssa treenannut, niin tuli tehtyä tosi tyhmiä virheitä koska "kyllähän se nää osaa". No pitkähkön treenitauon jälkeen ei voi ehkä vaatia kympin suorituksia jos tekee kokonaisia liikkeitä... Ja koiran autossa odottelu ei varsinaisesti helpottanu asiaa.

Mutta Desi oli kovin taitava ja malttoi keskittyä tosi hyvin, vaikka ympärillä oli paljon koiria :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti