TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Loppuviikosta meillä tapahtuu...

Torstaiaamuna ehti vetää pikaiset treenit. Ensin sivullaoloa, toimi normaaliin tapaan kivasti. Sitten paikallaistumista, jossa ei mitään ongelmaa. Pitäisi uskaltaa alkaa kasvattaa aikaa tässä. Mutta sitten olikin jo kiire muihin harrasteisiin.

Perjantaina piti lähteä Maailman voittajaan ja tokon MM-kisoihin, mutta onnistuin aamulla nukkumaan bussin ohi, joten vietettiin (ei-koiraihminen)ystävän kanssa aikaa katsoen MM-kisoja streamattuna.

Illalla olikin jo kiire treenata, kun näin pitkäksi tauko venyi. ;)

Aloiteltiin ruudun alkeistreenillä, eli pelkällä kosketusalustalla. Laitoin namit isolle kosketusalustalle ja pari kertaa annoin vaan syödä siitä. Vaikeutin viemällä namit yhdessä koiran kanssa alustalle ja talutin parin metrin päähän ja vihjesanan jälkeen päästin syömään taas namit. Toistettiin viitisen kertaa ja lisättiin matkaa joka kerta. En tiedä reagoiko tuo vihjesanaan ollenkaan, mutta eiköhän se tule pikkuhiljaa. Täysiä juoksi nameille ja namit syötyään mun luo. :)

Jatkettiin liikkeestä seisomisella. Tajusin vihdoinkin vaihtaa namit oikeeseen käteen ja uskoa myös, että kyllä se koira kulkee mun vasemmalla puolella ilman namejakin. :D Tämä ilmeisesti selkeytti seisomista, koska nyt onnistui huomattavasti paremmin, kun aikasemmin. Kerran tarjosi myös maahanmenoa, mutta kun keskeytin seisomiskäskyllä, nousi ylös kesken maahanmenon !! Taitava pikkupiski < 3
Lopuksi vielä sivulletuloja ja seuraamista yhden askeleen verran. Onnistuin huijaamaan sitä niin, että pidin kättä ihan, kun siinä olis nami, mutta palkkasinkin taskun kautta. Teki näin myös hyvää askeleen seuraamista. :) Eiköhän me onnistuta käsikin häivyttämään pikkuhiljaa.

Olipas taas niin hyvänmielen treenit, kun olla vaan voi. :)

Lauantai

Aamulla treeniä taas. Aloitettiin hypyllä. Tehtiin edelleen samoja alkeisharjoituksia hyppy-paluuhyppy -tekniikalla. Nyt taisi vaan kerran yrittää kiertää paluuhypyn sijaan esteen. :) Selvästi yhdistää hyppykäskyn hyppäämiseen ja jos mä oon hidas, niin odottaa käskyä tai keksii muuta tekemistä. Tarvii joku päivä käydä äitillä treenaamassa oikeeta hyppyä. 

Imuutusseuraamista sitten. Koira nauttii tästä nakkien syömisestä suuresti ja pysyy jo kivasti mukana, vaikka nakit ei tuu tauotta. Jee !

Lopuksi pienet paikallistumisharjoitteet. Nakit alkoi olla jo lopussa, joten tehtiin nopeutetusti. Testasin kertaalleen, että kuinka kauan jaksaa pysyä kontaktissa, kun nyt pitäisi pidentää istumisharjoitteita. Aika kauan jaksoi istua toljottaa, mutta sitten alkoi vilkuilla ympärilleen. Otan tavoitteeksi nyt pidetää istumisaikaa !

Hyvin meni taas koko treenit ja kauheesti vaan hymyillyttää, kun on niin kivaa treenata. Onko tää ihan normaalia? :D

Illalla porukkatreeniä taas...

Darja kyseli Facebookissa treeniseuraa illaksi ja minähän tietenkin heti käytin tilaisuuden hyväksi ja lupauduin lähtemään tekemään iltatreenin vieraassa paikassa, vieraiden koirien kanssa. Myös Milli ja Priya lähtivät mukaan. Treenattiin Lukonmäessä, hassulla hakepohjalla, jossa ilmeisesti hajuja riitti. Kuitenkin jotain tehtäessä nenä pysyi irti maassa, kun tekeminen loppui alkoi kauhea ralli hajujen perässä.

Olin suunnitellut ohjelmaan kontaktitreeniä, sivulletuloja ja yhden askeleen seuraamista, liikkeestä seisomista ja ruutua. Joskin unohdin ruutukamat kotiin, joten se jäi myöhemmäksi. 

Aloitettiin kontaktitreenillä, jota tehtiin Priyan treenatessa luoksetulon stoppeja lentävine palloineen, joka on Jenille kova häiriö pallohulluna koirana. No kuitenkin saatiin hyviä onnistumisia ja kontakti pysyi nopeita vilkaisuja lukuunottamatta. 

Omalla vuorollamme aloitin sivulletuloilla. Vapautuksen jälkeen ryntäsi haistelemaan ja rallaamaan ympäri kenttää, mutta joka kerta kutsusta tuli sivulle täysillä. Unohti välillä vaatia käsiavunkin ! Vahvistin myös sivulla pysymistä pienillä askelilla eteenpäin ja pyysin korjaamaan asennon oikeaan kohtaan, toimi tosi kivasti. Hieman avustan kädellä oikeaan kohtaan siirtyessä, siihen kiinnitin itse huomiota.

Tauon jälkeen jatkettiin samalla teemalla, mutta nyt otin ensin yhden askeleen seuraamista. Toimi paremmin, kun mitä aikaisemmin ja tuli tosi kivasti mukana. Enempää ei vielä kestä, kun yhden askeleen. Otettiin vielä myös vähän imuutusseuraamista, ja nostelin kättä ylöspäin, ettei nami ole kokoajan nenän edessä. Ei asiasta vaikuttanut juurikaan häiriintyvän !

Vielä sitten niitä liikkeestä seisomisia. Musta tuntuu, että mä taas jotain sekoilin tän kanssa ja sen takia ei ollut mitään erikoisia. Unohdin vapautuskäskyn välillä ja sitten unohdin kehua. Liian vaikeeta. :D 

Lopuksi vielä paikalla istuminen (pitäis ehkä treenata paikkamakuutakin joskus...). Lisäsin etäisyyttä pari askelta, ja välillä tauotin kehumista. Ja keskenkaiken meidän kentän poikki käveli joku koira omistajineen, mutta päätin olla keskeyttämättä treeniä. Eikä se tuntunut Jeniä häiritsevän. Jostain syystä etäisyyttä lisätessä tarjosi maahanmenoa, mutta se oli nopeesti korjattavissa. Yleistääköhän se tän kontaktitreeniksi, jossa se yleensä makaa maassa? Katotaan sekottaako se sitten enemmän noita kahta liikettä, kun aletaan sitä paikkamakuuta treenaamaan...

Treenien jälkeen käytiin vielä metsälenkillä ja uimassa. Tällä kertaa vähän huonompi ranta, mutta ei haitannut menoa. :) Jeni nautti paimenkoirakavereistaan, kun kerrankin oli tarjolla kunnon juoksuseuraa. Ja kun palattiin takaisinpäin uimareissulta päätti neiti kieriä siinä hakkeessa, kiva juttu. Mahtaa olla huomenna takussa koko eläin.

Huomiselle olisi ohjelmassa vesityötä oikeasti huonosta rannasta, katotaan miten se sujuu !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti