TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

tiistai 15. maaliskuuta 2011

HerHau:n kisaavien treenit

Matkailtiin tänään bussilla Herwoodin Hauvojen treeneihin Pennin kanssa. Aiheena oli ruutu ja kaukokäskyt.

Aloitettiin häiriöidyllä paikkamakuulla. Kouluttaja heitteli leluja ja käveli koirien edestä muutaman kerran. Pennillä ei tässä harjotuksessa yllättäen ollut mitään ongelmaa, kun vanhaa rouvaa ei kauheesti lelut satu kiinnostamaan ;) Maahanmeno onnistui vasta kolmannella käskyllä ja nousi ylös heti, ennen kun käskytin. Kylmä sillä ainakin oli, koko koira tärisi 3,5 minuutin paikkamakuun jälkeen. :(

Rakenneltiin seuraavaks ruutu. Mulla oli valkoinen kosketusalusta, joka hukkui hienosti hankeen (kun joku pikkuipana on ehkä syönyt siniset alustat...) Mutta ei mitään ongelmaa ! Otin ensimmäisen toiston näyttämällä alustan, meni _kovaa_ jes ! Otettiin pari toistoa alustalla ja sitten kouluttaja vei alustan pois ilman, että Penni näki. Vauhti oli edelleen huippu. Jatkossa aletaankin ottaan 10% toistoista ilman alustaa ja alustalla (/namialustalla) lisätään matkaa. Mä olin tosi tyytyväinen tähän. :)

Jatkettiin lämmittelyliikkeenä ihan puukapulalla noutoa. Viskoin kauas, että Penni sai juosta. Oli tosi kivoja, vauhtia oli kovasti. Ainoa ärsyttävä puoli oli, että toi eläin karkas kapulalle järjestyksessä joka kerta. No kertaalleen komensin sen kunnolla takas, niin johan alkoi malttaa.

Vielä vauhtiliikkeitä, eli luoksetuloa takapalkalla. Pysähtyi kivasti, ehkä vähän ennakoikin. Maahanmenot oli suht hyviä. Otettiin niitä kuitenkin maahanmenoleikkinä, eli heittelin nameja koiran taakse, ja kun oli syöny namin niin käskytin maahan. Ei millään meinannut onnistua, hiipi mun viereen ja meni siinä maahan. No satuinpa kuulemaan vinkin vieressä ruutua treenaavalta koirakolta. Sitä koiraa voi käskyttää ihan kunnolla, että se vähän herää ja tajuaa, että joo, kyllä oon tosissani. Johan alkoi maahanmenot onnistua :O

Lopuksi vielä kaukoja kaikilla vaihdoilla. Otettiin takapalkalla m-s vaihtoa. Takapalkalla ei ollut kummempaa vaikutusta, mutta välimatkaa pystyi lisäämään reippaastikin ! Taisi vähän kuumentaa koiraa, kun tuli ylimäärästä steppausta. Ekassa m-i vaihdossa nousi seisomaan, hieno seisominen oli, harmi kun sitä ei haettu ;) i-s vaihdot ei ollu hyviä, mutta ne ei ookkaan ollu mitenkään työnalla viimeaikoina, kun ollaan m-s vaihtoa hinkattu sisätreeninä lähes päivittäin.

Sitten vielä bussilla kotiin. Oli aika väsynyt spanieli, kun kotona sai vielä ruokaa tunnin treenien ja toisen samanverran bussimatkailun jälkeen. Desi oli myös aika unessa, kun oli joutunu muutaman tunnin oleen ilman meitä kotona. Oli kuulemma ollut kovin huolestunut pikkukoira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti