TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

tiistai 13. huhtikuuta 2010

VOI-EVL toko part I

Eilen oli ensimmäinen TamSKin voi-evl ryhmän toko Piia Karisen kouluttamana ja aiheena oli luoksetulot.

Aloitettiin ongelmakohtien näyttäminen evl:n kisamaisella luoksetulolla. Itselläni oli vaikeata toimia kisamaisesti, meinasin automaattisesti käydä palauttamassa koiran, kun se ryösti jne. Lopulta saatiin hyvin demonstroitua meidän ongelmakohdat. ;) Maahankäskyllä piippasi ja meni maahan vinoon. Juuri ennen kun liikkurilta tuli kutsu käsky, lähti. Ja teki sen joka kerta. No tarkoitus oli tehdä kisamaisesti, eli yritin pysäyttää seisomaan, ei reaktiota, ja yritin käskeä maahan. Nyt vähän jo tapahtui jotain, mutta ei mennyt maahan asti. Sivulletulo oli aavistuksen löysä, muuten ok.

Kokeiltiin maahanmenon vinkumiseen liittyen useita toistoja, jolloin palkka tulisi hiljaisesta maahanmenosta. Ääni vaan lisääntyi, kun toistoja tuli lisää, joten lopetettiin siihen. Asialle on tosi hankalaa tehdä mitään ja luultavasti mahdotontakaan ton ikäisen koiran kanssa, ei anneta sen vaan häiritä. Pääasia kuitenki on mukava harrastaminen koiran kanssa, eikä sen kuulu kaatua pieniin juttuihin.

Seuraavaksi jätöt. Ryöstäminen johtui luultavasti uudesta, häiriöisestä paikasta. Otetiin joitakin toistoja eri matkoilta ja palasin palkkaamaan, kun odotti nätisti. Myöhemmin vielä otettiin näitä, eikä mitään ongelmaa enää. Lisää treeniä siis eri paikoissa.

Lopuksi vielä seisominen. Palkkaan väärin tästä, ja koira ei tiedä mistä se oikeastaan saa palkan. Ja pysähdys ei ole riittävän terävä. Neuvona tuli naksutteleminen siiinä kohtaa, kun koiran etujalat pysähtyy. Jonka jälkeen vasta palkka tulee taskusta. Auttaa myös pitemmillä matkoilla huomattavasti, kun ei tarvii heitellä nameja niin kauas. :) Juteltiin myös takapalkasta, mutta katotaan sitä vähän myöhemmin. Otettiin pysähdyksiä vielä sivummalla naksuttimen kanssa, ja ihan selkeä ero oli heti huomattavissa ! Koira pysähtyi tosi terävästi, eikä hipsinyt eteenpäin ennen palkkaamista.

Tässä välissä käytiin vähän tekemässä tokohyppyä, kun kerrankin oli mahdollisuus. Hyppy taas veti kauheasti puoleensa ja kerran se sitten piti käydä hyppäämässäkin ilman lupaa... Esteen taakse istumiset olivat tosi löysiä, ja tuli käskyn jälkeen eteenpäin tosi lähelle estettä. Voi olla, että naksuttimen kanssa pitää alkaa korjaamaan noita istumisia.

Treenien lopuksi vielä paikallaolot. En ehtinyt edes vielä "kehän" laitaan asti, kun jo nousi seisomaan. Kävin palauttamassa maahan ja jäin lähemmäksi. Kävin palkkaamassa useemman kerran ja lisäsin matkaa pikkuhiljaa. Muutaman kerran vähän vilkuili ympärilleen ja nuuhkutteli maata. Oli tosi hyvin ja aletaan nyt pikkuhiljaa lisäämään matkaa ja vähentämään palkkaamista tässä. Olen jonkun aikaa kokeillut namipalkkauksen poisjättämistä paikkamakuussa ja totesin, ettei se sovi Pennille. Muutenkin tajusin näiden treenien jälkeen, että ihan oikeasti tätäkin liikettä voi helpottaa, jos tuntuu siltä, ettei onnistu. Olen ollut vähän sitä mieltä, että kun se oikeasti osaa, niin pitää siltä vaatia myös sen mukasia suorituksia. Eiköhän tämä saada kuntoon ennen kisoja. Lisää vaan treeniä eri paikoissa ja häiriöissä.

Vielä paikallaistumiset joita aloiteltiin viime kesänä, mutta sen jälkeen ne jäänyt pois. Ihan hyvin meni. Jäin aika lähelle ja kävin palkkaamassa useemman kerran. Kerran nuuhkutteli maata, josta tuli neuvona luopumisharjoittelu. Koska varsinkin spanieli palkkaa itseänsä maan hajuilla helposti. Opetetaan ensin luopumaann nyrkissä olevista nameista, jonka jälkeen edetään pikkuhiljaa siihen, että se luopuu maassa olevista nameista. Hyvä keino myös, jos seuraamisessa tulee maan nuuhkuttelemista.

Hyvä treenit, paikka oli hyvä, siellä tarvii käydä enemmänkin treenaamassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti