TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

torstai 8. huhtikuuta 2010

Paikkamakuuta ja seisomista

Pääsiäisen kunniaksi käytiin treenamassa paikkamakuuta TamSKin tallilla. Kouluttamassa oli Päivi Nummi. Treeni ei mennyt kovin hyvin, alusta alkaen Penni ei kuunnellut yhtään ja tuijotteli muita koiria. Maahanmenot eivät onnistuneet ensimmäisellä käskyllä, mikä onkin vanha ongelma kisamaisesta treenistä. Ja kun meni maahan, meni vinoon. Muut perusharjoitteet onnistuivat ihan kohtalaisesti, mutta lopun kisamainen paikkamakuu ei onnistunut ollenkaan. Heti, kun menin piiloon alkoi kauhea vinkuna ja ulina. Jossain vaiheessa nousi seisomaan, kävin käskemässä maahan, mutta nousi melkein heti takas. Ei saatu mitään uusia neuvoja, aikalailla noita mitä nyt käytetäänkin. Silti teki ihan hyvää käydä paikkamakaamassa vieraiden koirien kanssa. :) Otettiin vähän noutoja kiertoleikkinä ja luoksetulon pysäytyksiä kisamatkalta. Niissä ei mitään kummallista mainittavaa.

Tänään käytiin treenaamassa Teivossa, kun siellä näytti olevan kuivaa jo. :) Alkuperäinen suunnitelma käsitti ruutua, noutoa ja luoksareita. No alkuvirittelyissä totesin, että "seiso"-käsky on vähän päässyt unohduksiin.

Otettiin ensin liikkeestä seisomisia, olivat hyviä. Aluksi kääntyi, kun kävelin koiran taakse "väärältä puolelta", mutta korjattiin jättämällä namialusta eteen.

Jatkettiin kaukokäskyjen seisomisella. Otettiin paljon toistoja ensin i-s, joista ei meinannut tulla mitään, tai saattoi nousta seisomaan, mutta istui samantien. Pienellä pakotteella (tökkäsin mahan alle kädellä) alkoi sujua. Useamman toiston jälkeen saatiin liuta onnistuneitakin suorituksia. Sitten siirryttiin m-s vaihtoihin, joissa käytettiin samaa pakotetta, jonka jälkeen niistäkin löytyi hienot vaihdot.

Sitten treenattiin vähän ruudun keskikohtaa ja pysähdyksiä sinne. Nyt löytyikin ruutu katseella hienosti. Myös vauhti ruutuun oli hyvä ja pysähdykset upeita !

Lopuksi otettiin vielä paikkamakuuta Rekku seurana. Samaa piippaamista ja ulvomista koko aika. Veera käski maahan joka kerta kun nousi. Lopuksi pääsin vapauttamaan hiljaisesta hetkestä. Kiitos Veeralle avusta !

Käytiin vielä illalla lähikentällä lenkin jälkeen paikkamakaamassa. Nyt oli tosi hyvä. Ekan jätön jälkeen nousi istumaan (!) jostain syystä. Ikinä ennen sellaista tehnyt. Mutta kun kävin käskemässä maahan ja menin piiloon niin pysyi hyvin ja hiljaa. Tein 10s-20s-30 sekunnin pätkät välillä piilosta vilkaisten ja suullisesti kehuen. Ongelmaksi muodostui perusasentojen ennakoiminen, jota sitten vielä vähän harjoiteltiin. :)

Laitoin ilmoittautumisia muutamaan kokeeseen, mutta katotaan nyt alkaako ton juoksu vai ei. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti