TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

torstai 11. maaliskuuta 2010

Tokoa ja vähän agiliitelyäkin

Palailtiin viime viikolla takaisin tänne Ylöjärvelle, ja heti päästiin agilityä treenailemaan Navetalle. Treenit meni hyvin, ohjaaja oli ehkä kokoajan vähän jäljessä, kun Pennillä oli niin kovasti vauhtia. ;)

Eilen sitten käytiin treenamassa Beritin, Pähkinän, Kielon ja Vuokon & Veeran ja Rekun kanssa Multisillassa tokoa. Oli tosi hyvät treenit, varsinkin kun ei olla oikeastaan kauheasti taas viime aoikoina tokoiltu.
Aloiteltiin seuraamisella, joka oli vähän jotenkin löysää sähläämistä. Koko koira liikkuu sivusuunnassa, eikä aktiivisesti hae oikeata seuraamispaikkaa. Myös takaosan käyttö käännöksissä oli vähän onnetonta. Tosin mitä pitempään seurautti, sen paremmin tuo alkoi keskittyä. Vinkiksi tuli namin avulla pitää Pennin paikka oikeana ja pää paikallaan, ja remmikuurilla suoristaa koko koiraa. Sitten takaosan käyttöä voisi yrittää vahvistaa spiraalimaisesti seurauttamalla (tarvittaessa namin avulla).
Berit halusi nähdä myös missä vaiheessa meidän nouto on. No joo. Kokonaisena liikkeenä ei vielä suju, Pennille on tosi hankalaa hakea kapula, jos sen heittää. Kokeiltiin kapulan piilottamista lumihankeen, ja tää oli Pennin mielestä hauskaa. Jätin koiran odottamaan ja vein kapulan hankeen kaivettuun kuoppaan. Lähetin yhdellä käskyllä hakemaan (on tosi hankalaa, että annan vaan pelkän suullisen käskyn, alkaa piippaamaan eikä uskalla irrota). Haki tosi kivasti, toi yhdellä käskyllä sivulle, mutta seuraava ongelma, Penni ei haluais millään pitää kapulaa suussaan sivulla ollessaan: aukoo suutansa ja kääntelee päätään. Tiputteli kapulaa (mutta joutui nostamaan sen joka kerta), mutta en suostunut ottamaan sitä kapulaa pois ennen, kun piti nätisti sitä. Neuvoksi tuli kapulan maasta nostamista ihan mun edestä ja kapulan suussa pitämistä sivulla. Sitten lumihankeen piilottamista, jos sillä sais sen innostumaan hakemisestakin.
Mitähän muuta? Niin ruutua. Meidän ongelma on ollut ruutuun pysähtyminen. Kun tuo pääsee ruutuun, lakkaa korvat toimimasta. Tehtiin muutama pysähtymisharjotus ihan vaan ilman ruutua, koira vapaana -> käsky -> nami lentää. Tajusi HETI, ja toimi ruudussakin ! Tehtiin tosi läheltä ruutuun lähettämistä, että sain palkattua pysähdykset nopeasti. Ruudussa siis kosketusalusta, muttei mitään namia. Vaikeutettiin myös piilottamalla alusta lumivallin taakse, ei ongelmaa. Harjoiteltiin myös ruudun hakemista, koska uusissa säännöissä sitä ei saa koiralle näyttää erikseen. Eli siis itse katson ruutua ja kysyn hiljaa, että "missä?", kun koira katsoo ruutua, tulee palkaksi ruutuunlähetys. Eli tavallaan opetetaan kontakti pois. Kokeiltiin myös kauempaa ruutuun lähettämistä, niin että avustaja heitti pakasterasian, missä oli kissanruokaa, pysähdyksestä palkaksi. Nyt vaan pysähdysten vahvistamista ja kisamatkalta ruutunlähettämistä. :)
Meidän yksi ongelma on ollut noi kaukokäskyt, mutta nyt ei taas mitään avon i-m-i-m vaihdoissa. Teki tosi hyvät ylösnousut. Sitten otettiin vähän seisomista, ihmeen hyvin. Nyt pitäisi vaan vähän vaihteeksi korjata tota tekniikkaa mahdollisesti. Tai sitten kokeilen joku päivä ulkona, että paljonko liikkuu.

Tänään saatiin metallikapula, pitää ehkä joku päivä kokeilla, että mitä Penni siitä sanoo. Aika hienosti hakeaa metallikuppiakin, että luulis, että kapulaa on mukavampi hakea. :)

Huomenna taas agiliitelyä ja sunnuntaina Korrien koulutus ! Eiköhän sitten tule jotain raporttia ainakin sunnuntailta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti