TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Korrien tokoseminaari

Käytiin Pennin kanssa TamSKin järjestämässä tokoseminaarissa viikonloppuna. ALO-AVO ryhmää oli kouluttamassa Pekka Korri. Saatiin taas kauheasti hyviä neuvoja jo muidenkin suorituksia katselemalla, erityisesti seuraamiseen.

Meidän ongelmakohtina olivat luoksetulon pysätykset ja nouto. Luoksarit oli ok, Pekka kovasti kehui Pennin pysäytyksiä. Neuvona tuli matkan venyttämiseen kiertoleikillä, joka on Pennin mielestä ihan parasta. Lisäksi maahanmenoon vinkiksi tuli makupalan heittely ja kun koira on tulossa takaisin käsky. Näitähän ollaan molempia tehty, nyt tosin otetaan enemmän ohjelmistoon, kun olisi hyvä saada jo kisamatkalta kuntoon voivoin luoksari. Perusasennoissa oli jotain pientä ongelmaa, mutta tarvitsee kattella ne kuntoon, jos ei ole ohimenevä ongelma. ALOn luoksetulot oli tosi hienoja ja vauhdikkaita, niistä saatiin paljon kehuja, harmi vain ei niitä enää tarvita. ;)

Kerrankin jonkun ongelman esitteleminen onnistui. ;) Eli siis nouto liikkeenä. Heitin kapulan, käskin koiran hakea -> koira istuu sivulla ja piippaa. Sitten taas, kun annoin kapulan koiralle, niin se kantaa sitä hienosti ja häntä heiluu. Tähän kokeiltiin myöskin kiertoleikkiä. Ensin annoin kapulan koiralle ja "liioitellusti" ohjasin sen kiertämään agilityhypyn siivekkeen, sitten lisättiin vähän matkaa ja koira edelleen häntä heiluen täyttä laukkaa juoksee kapula suussa ympäri siivekettä. Kokeiltiin kerran niin, että Pekka vei kapulan miu ja siivekkeen väliin. Lähetin koiran hakemaan kapulaa ja kiertämään. VOU ! Lisätään tähän nyt matkaa ja pikkuhiljaa alan heittämään kapulaa, lopuksi hävitetään kiertäminen niin on valmis vauhdikas nouto. :)

Kokonaisuudessaan tosi hyvä seminaari, näitä lisää !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti