TEAM QUIETUS HÖPISEE , TREENAA JA VÄLILLÄ TREENIT JOPA TUOTTAA TULOSTA. :)

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Metallinoutoja

Meillä vietellään pakkaspäiviä täällä. Aika vähän tulee lenkkeiltyä tavanomaiseen verrattuna, kun koirat palelevat takeista huolimatta. Itselläkin naama jäätyy kauheessa tuulessa. Nytkin ulkona on kauhea tuuli ja parvekkeella suojassa oleva mittari näyttää parisenkymmentä astetta pakkasta.

Lenkkeilyn sijaan meillä on nyt keskitetty sisällä koirien aktivoimiseen. Penni varsinkin alkaa olla rasittava, kun ei tuu riittävästi liikuntaa, eikä uloskaan pääse tokoilemaan. Ensin lähinnä treenattiin noutoa ihan puukapulalla, mutta se ei tuntunut riittävän, niin aloitettiin temppujen opetteleminen naksuttimella. Opetin Pennin pujottelemaan jalkojen välistä, Penni oppi sen tosi nopeasti, joten piti alkaa kehittää uusia temppuja ! Yritin opettaa Penniä ja Elviä tökkäämään metallikuppia kuonolla, mutta Elvi läpsi sitä vaan tassuilla ja Penni nosti suuhun (!). Joten Penni on nyt opiskellut nostamaan metallikuppia ja Elvi läpsii sitä tassuilla. ;) Penni siis treenaa nyt metallinoutoja ruokakupilla, ja hienosti menee.

Samalla ollaan treenattu myös kaukokäskyjen vaihtoja naksuttimella. Molemmat koirat ovat oppineet hienosti seisomaannousut istumasta ja maasta, vielä pientä hienosäätöä, niin vaihdot ovat tosi hienoja.

Pennin puukapulanouto edistyy myös kokoajan. Ollaan sitä treenattu pienissä paloissa. Esimerkiksi kapulan hakeminen suoraan taitaa olla vähän hankalaa. ;) Lähtee kyllä käskystä hakemaan ja menee nuuhkuttamaan kapulan ympäristöä (luulee varmaan tunnistusnoudoksi ;)) ja haahuilee hetken, ennen kun nostaa kapulan. Toinen osa mitä on treenattu, niin kapulan sivulletuloa, se tosin kokonaisessa liikeessä ei tapahdu ilaman erillistä käskyä, mutta pikkuvikoja vaan. Se kuitenkin noutaa!

Nyt lähdetään käymään takametsässä vähän iltalenkillä, niin pitkään kun tarkenee.


Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti